Що потрібно для працевлаштування в Польщі?


Робота в Польщі – один з найкращих варіантів працевлаштування для українців за кордоном у 2020 році. Причина в тому, що польські роботодавці створюють для наших громадян всі необхідні умови і пропонують високу зарплату. Проте, легальна робота в Польщі зобов'язує вас правильно підготувати всі необхідні документи для візи і роботодавця. Які саме – розглянемо в цій статті.

Український паспорт. Чинний, з фото. Копії робити не потрібно, адже в посольство він не здається.

Закордонний паспорт. Потрібні копії всіх сторінок з печатками Шенгену, якщо вони є, і копія останньої робочої візи. Оригінал закордонного паспорта ви здаєте в посольство, тому він повинен відповідати наступним вимогам: мати не менше 6 місяців залишку терміну дії при в'їзді до Польщі, мінімум дві порожні сторінки для відміток в'їзду/виїзду, мати термін давності не більше 10 років.

Медичне страхування. Мінімум на 30 000 євро суми компенсації, з зоною покриття на Шенгенську зону/Євросоюз/весь світ, з тривалістю на 2 тижні довше закінчення візи. Зверніть увагу, що страховка обов'язково повинна у вас бути, а якщо її немає або вона неграмотно заповнена, вас можуть депортувати, оштрафувати або відмовити в наступній візі.

Обов'язкові пункти медичної страховки: отримання травми на території Польщі, екстрена допомога, необхідність стаціонарного лікування, смерть.


До ППВА (візовий центр) подається: оригінал страховки, копія, чек про оплату (з даними власника та номером страховки)

Анкета. Один з найважливіших документів для посольства. У ній зібрана вся інформація про вас, консул буде уважно її вивчати і приймати рішення про видачу вам візи або про відмову. Тому важливо, щоб анкета була заповнена грамотно і без помилок, бажано латиницею. Заповнювати можна вручну або за допомогою Е-консультанта онлайн. До ППВА подається оригінал анкети.

Фото. Вам необхідні дві фотографії 3.5 х 4.5. Одна вклеюється в анкету, другу вкладаєте в загальний пакет документів.
Вимоги до фото:
  • кольорова або ч / б;
  • зроблена не більше півроку тому, з тієї ж зовнішністю подає документи;
  • поза анфас, голова займає 80% кадру;
  • все обличчя добре видно, якщо окуляри – тільки прозорі, нейтральна міміка, відкритий овал обличчя, головні убори тільки з релігійних міркувань;
  • однотонний і нейтральний фон, зазвичай використовується світло-сірий.
Кожного дня додаються актуальні вакансії від прямих роботодавців
Підписуйтесь на наш канал у Viber!
Запрошення (Oswiadczenie). Його оформляє роботодавець з Польщі. Найчастіше в цьому допомагає агентство-посередник, тому дуже важливо, щоб агентство було перевіреним. Якщо запрошення буде підробленим, недійсним або неправильно оформленими, вам буде відмовлено у візі.

Квитанція оплати сервісного збору. Оплатити сервісний збір можна тільки особисто (крім оплати за дітей), виключно у відділенні "Кредо" або "Ідея" банку. Вартість – 15 євро (оплата в грн). Касиру в банку ви надаєте оригінали обох паспортів (внутрішнього і зовнішнього). Після оплати ви отримуєте квитанцію, оригінал цієї квитанції так само вкладаєте в пакет документів для ППВА.

Пам'ятайте, що працевлаштування в Польщі для українців пройде досить швидко і без проблем, але тільки якщо ви відповідально підійдете до підготовки всіх необхідних документів. Будьте уважні до деталей і довіряйте тільки професіоналам.

Якщо у вас є які-небудь питання, фахівці кадрового агентства Europe Service БЕЗКОШТОВНО проконсультують вас і допоможуть з оформленням всіх необхідних документів.
Читайте також
Вам потрібно сплатити сервісний збір до візового цетнру, який становить...
Роздрукувати квитанцію достатньо просто. Це можна зробити в 3 прості кроки...
Анкета у візовий центр заповнюється достатньо легко, пройдемося по всіх пунктах почергово...