Робота в іншій країні: особливості, плюси, мінуси


Сьогодні мільйони українців вже працюють за кордоном, а ще сотні тисяч щодня поповнюють Google пошук з запитами: «робота за кордоном», «знайти роботу в Польщі», «працевлаштування в Німеччині» та іншими.

Чому закордонна робота так популярна? Які у неї переваги та недоліки? Чи варто спробувати? Як не натрапити на шахраїв? Розглянемо в цій статті.
Чому закордонна робота популярна серед українців?
На це є дві основні причини:

1. Проблеми з працевлаштуванням в Україні / відсутність потрібних вакансій.
2. Можливість заробити набагато більше за кордоном і в найкоротший термін.

Українці часто влаштовуються на роботу за кордоном у зв'язку з тим, що їх спеціалізація в Україні є низькооплачуваною. За кордоном в них є можливість працювати в своїй же сфері і отримувати значно більше. А якщо ми говоримо про вакансії різноробочого, які не вимагають освіти та досвіду, як кур'єр, пакувальник, касир тощо, то різниця в ЗП між рідною країною і Європою відрізняється в 3 рази і більше.
Класифікація роботи за кордоном
Фактично, за кордоном існує лише 2 варіанти роботи: офіційно і неофіційно.

Щодо кваліфікації, найчастіше українці за кордоном працюють не за фахом: офіціанти, водії, працівники на будівництві, пакувальники тощо. Рідше можна зустріти висококваліфікованих працівників у сфері IT, лікарів, керівників і т.д.

Для низькокваліфікованих працівників важливо виявляти бажання працювати, часто з малою кількістю вихідних, бути працьовитими, наполегливими.

Для висококваліфікованих працівників потрібні досвід не менше 5 років, вища освіта, знання мови і не тільки.

Робота може бути тимчасовою або постійною.

Тимчасова дозволяє виїжджати в іншу країну за робочою візою на певний період (характерна для низькокваліфікованних працівників або тих, що працюють неофіційно). Постійна робота – це повноцінний переїзд в іншу країну і тільки офіційно.
Кожного дня додаються актуальні вакансії від прямих роботодавців
Підписуйтесь на наш канал у Viber!
Які переваги працевлаштування за кордоном?
  1. Висока зарплата. Виконуючи ту ж роботу, що і в Україні, ви заробляєте в рази більше.

  2. Можливість отримання посвідки на постійне проживання / європейського громадянства.

  3. Можливість вивчити мову, асимілюватися в Європі, отримати нові знання та досвід (роботодавець часто оплачує курси для своїх працівників).

  4. Туристична можливість: подорожувати, побачити світ, познайомитися з іншими традиціями і культурою.

  5. Нові друзі, колеги, зв'язки, які дадуть вам можливість незабаром влаштуватися на більш високооплачувану роботу та влаштуватися ще краще.
Які можуть бути недоліки?
  1. Незвична робота. Працювати в іншій країні потрібно теж по-іншому: багатьом буває складно звикнути в європейських умов, вимог і стандартів, особливо коли ви все життя працювали в Україні.

  2. Психологічний аспект. Як би там не було, зважитися на переїзд – це вчинок. У вашому житті змінюється майже все: нові люди, новий менталітет, нові вимоги, незнайома мова, нове місце проживання тощо.

  3. Шахраї. Часто буває, що через недосвідченість або бажання заощадити, українці звертаються до неперевірених агентств-роботодавців. І, по приїзду за кордон, виявляється, що роботи немає, або ЗП значно нижча, гірше умови проживання. А нелегальна робота взагалі може загрожувати вашій безпеці. ЗАВЖДИ звертайтеся до професіоналів і працюйте тільки офіційно, оформляйте всі документи і підписуйте контракт.
Пам'ятайте, що переїзд в іншу країну – це завжди непросто, але це варто того. Підходьте до питання відповідально, вибирайте надійного роботодавця і не бійтеся змін!

А якщо вам потрібна консультація по будь-яких питань працевлаштування за кордоном, фахівці кадрового агентства Europe Service БЕЗКОШТОВНО допоможуть вам знайти роботу і оформити всі потрібні документи.
Читайте також
Вам потрібно сплатити сервісний збір до візового цетнру, який становить...
Роздрукувати квитанцію достатньо просто. Це можна зробити в 3 прості кроки...
Анкета у візовий центр заповнюється достатньо легко, пройдемося по всіх пунктах почергово...


Робота в Польщі на автомобільному заводі. Компаніям потрібні чоловіки і жінки для простої роботи на виробничих лініях. Вакансії підійдуть усім бажаючим. Надається безкоштовне проживання та проїзд.

Відкриті вакансії роботи в Польщі, Варшава. У місті є фабрики, заводи і виробництва, яким потрібні співробітники - чоловіки, жінки і сімейні пари. Робота проста, спеціальних навичок не потрібно. Високі зарплати і комфортні умови праці. Можливо безкоштовне проживання та проїзд.

Офіційна робота в Польщі по "Умове о праце". Тільки перевірені та безпечні вакансії від кращих роботодавців. Договір відповідає всім нормам законодавства, гарантує комфортні умови і виплату зарплати. Пропонуємо широкий вибір вакансій для чоловіків, жінок і сімейних пар.

Актуальні вакансії роботи в Польщі для жінок. Легка робота без великих фізичних навантажень. Досвід не потрібен. Легальне працевлаштування з гідною зарплатнею і безкоштовним проживанням. Оформлюємо всі необхідні документи, від вас потрібно тільки бажання.