RU
UA
Статті

Переїзд в Польщу з дітьми: варто чи ні?

Легко переїжджати, коли ти один. Та якщо навіть зі своєю другою половинкою - не так важко. Адже навіть якщо щось раптом піде не так - в будь який момент зібрали речі й додому, з отриманим досвідом та грошима. Інша справа, коли є діти, адже такий переїзд вже потребує більш чіткого плану й знання місцевості.

Що потрібно зробити?

По-перше, слід визначитися з містом й заздалегідь підібрати в ньому роботу. По-друге, разом з роботою, підібрати квартиру для проживання й дитячий садок або школу в безпосередній близькості до неї. По-третє, взяти з собою певний запас грошей, який обов’язково повинен бути про всяк випадок.

Якщо три вищезгадані пункти виконані, розглянемо найпопулярніші питання батьків щодо переїзду з дітьми до Польщі.

Адаптація. Практика показує, що влаштуватися в Польщі дітям не складніше, ніж в іншому місті України. І чим молодше дитина - тим простіше.
Мова. Усі сім’ї, що переїхали до Польщі, дивуються наскільки швидко їх діти вивчають польську й навіть не пам’ятають день, коли вони її не знали.

Друзі. Кількість вітчизняних мігрантів в Польщі дуже велика, в дітей миттєво з’являються нові знайомства та друзі, як і у їх батьків.

Влаштуватися в школу або дитсадок. З цим також немає проблем. Якщо з документами все добре - практика показує, що можна легко влаштуватися навіть в безкоштовні дитячі садки та школи. Особливо враховуючи прозорість цього процесу у Європі.

Ставлення до мігрантів. В Польщі немає ніякого негативного ставлення до мігрантів, особливо з України. Тому не переймайтесь, що до ваших дітей в школі або дитсадку буде якесь “особливе” ставлення - в Польщі до людей ставляться в першу чергу як до людей, а не громадян якоїсь країни.

Якщо у вас є бажання переїхати працювати до Польщі з дітьми - підготуйте усе необхідне й оберіть бажану вакансію. З працевлаштуванням й усіма хвилюючими питаннями вам обов’язково допоможуть наші менеджери, до яких ви можете звернутись у будь який час.