RU
UA
Статті

Платний в'їзд до ЄС: З 2024 року для українців потрібен дозвіл ETIAS для в'їзду в ЄС

Головна / Новини / Платний в'їзд до ЄС: З 2024 року для українців потрібен дозвіл ETIAS для в'їзду в ЄС

З початку 2024 року громадяни країн, які мають право на безвізовий в'їзд до країн ЄС, включаючи Україну, будуть зобов'язані отримувати електронний дозвіл ETIAS для в'їзду в Європейський Союз.

ETIAS - це система авторизації та інформації для подорожей в ЄС, яка служить для контролю громадян країн, які не потребують візу для в'їзду до Шенгенської зони. З допомогою цього електронного дозволу громадяни таких країн матимуть можливість перебувати в будь-якій країні ЄС протягом 90 днів протягом 180-денного періоду. Ця нова система націлена на покращення безпеки кордонів ЄС, включаючи запобігання нелегальній міграції та тероризму. Крім того, вона спрощує процедуру перетину кордону.

Подати заявку на ETIAS набагато легше, ніж на візу. Це займе всього 10 хвилин часу. Потрібно лише заповнити персональну інформацію, завантажити скан паспорта, фотографію і все. ETIAS коштуватиме 7 євро і діятиме протягом двох років. Мандрівникам не доведеться отримувати щоразу новий дозвіл для кожної подорожі: можна користуватися одним, поки він не закінчиться.

Важливо зазначити, що дозвіл ETIAS потрібно отримувати лише для безвізових поїздок. Якщо у вас є віза або карта резидента ЄС, ви не зобов'язані отримувати дозвіл ETIAS.
Новини Польща