RU
UA
Статті

За результатами опитування, більше ніж половина українців, які знайшли роботу у Польщі, планують продовжити роботу у країні ще мінімум на рік

Головна / Новини / За результатами опитування, більше ніж половина українців, які знайшли роботу у Польщі, планують продовжити роботу у країні ще мінімум на рік

Нещодавно було проведене опитування серед українців щодо працевлаштування в Польщі.
Зазначається, що опитування було проведено шляхом електронного анкетування з квітня по травень 2023 року. В дослідженні взяло участь близько 1280 українців, віком від 18 до 60 років, працевлаштованих у країні.

На який термін українці планують залишитися працювати в Польщі?
Згідно з отриманими даними, більшість українців, а саме 57%, мають намір працювати в Польщі протягом принаймні одного року.
Ще 16% респондентів планують перебувати в Польщі для роботи протягом трьох до шести місяців.
Інші 15% українців шукають роботу з метою працювати в Польщі приблизно півроку, тоді як 11% вказали, що мають намір залишитися в країні протягом одного до трьох місяців.
Раніше, до початку повномасштабної війни в Україні, українські громадяни прибували до Польщі зазвичай на строк від чотирьох до шести місяців і потім поверталися на Батьківщину, витрачаючи зарабіток. Проте ситуація зазнала змін: українці зараз більше схильні залишатися на тривалий термін у Польщі, оскільки розуміють, що через війну в Україні їх перебування в Польщі може тривати довше. Тому вони стали більш вимогливими до умов роботи та проживання і активно перепрофілюються, навчаються новим навичкам та шукають кращі робочі можливості та заробітну плату.

Чому українці обирають саме Польщу для переїзду?
24% опитаних українців відповіли, що обрали для переїзду Польщу через можливість заробляти та через географічну близькість країни до Батьківщини.
20% українців обрали для проживання Польщу, тому що там проживають їх друзі та родичі.
17% респондентів відповіли, що обрали Польщу через ментальну близькість між поляками та українцями.
14% українців Польща привабила високим рівнем заробітної плати.
11% респондентів обрали Польщу через те, що життя в країні є дешевшим, ніж в інших країнах Європи.
9% українців переїхали в Польщу через легкість вивчення польської мови.
5% опитаних осіб вибрали для переїзду Польщу через зручне оформлення документів для працевлаштування.
Новини Польща