RU
UA
Статті

П’ять переваг роботи Литві

Головна / Новини / П’ять переваг роботи Литві

Заробітна плата
Мінімальна зарплата в Литві це 840 євро брутто, для порівняння у Польщі нова мінімальна зарплата з липня 2023 року - 796 євро брутто. Крім того, в Литві є тенденція на те, що люди отримують здебільшого більше, ніж мінімалка, адже середня зарплата за 2022 рік в Литві, яка становить 1666 євро брутто. Для порівняння, середня зарплата в Польщі за цей же період становила 1225 євро брутто, що означає, що в Литві є можливість заробити більше.

Безкоштовне житло
Литва є однією з небагатьох країн ЄС, яка надає житло для працівників гарного рівня безкоштовно (для порівняння оплата за житло в Голландії часто становить 400-500 євро на місяць, а в Польщі зараз житло все частіше коштує близько 400-500 злотих на місяць). На нашій вакансії в AQ Wiring ми навіть пропонуємо окремі кімнати для пар.

Мовний бар’єр
У Литві багато людей знають і розуміють російську мову, оскільки ця держава тривалий час перебувала у складі СРСР. Наші працівники не почуватимуться сковано при спілкуванні з місцевими жителями - в автобусі, магазині, імміграційному центрі, на роботі можна без проблем домовитися. При цьому в Литві дуже негативно ставляться до людей із Росії та максимально ускладнюють їм життя у Литві, і дуже підтримують українців.

Легка легалізація в країні
На даний момент навіть ті люди, які останній рік перебували в інших країнах ЄС (наприклад, у Польщі) можуть без проблем отримати захист в Литві. Сам процес теж дуже легкий - ми беремо на себе весь процес реєстрації онлайн на подачу на захист, наші працівники отримують дату та час і потрібно лише прийти за вказаним місцем та отримати документ, після чого можна відразу працювати. Наприклад, у Німеччині такий процес займає близько 2 тижнів, а Нідерландах навіть до 2 місяців. Також є простий спосіб отримання ВНЖ (за додаткову оплату людина може отримати ВНЖ протягом місяця, а звичайний процес займає максимум 3 місяці).

Допомога від держави
Всім працівникам із захистом видаються картки на купівлю їжі по 20 євро на тиждень, 80 євро на місяць + одноразово видається допомога від держави у розмірі 300 євро (виплачується приблизно протягом 3-4 тижнів, часто буває так, що ця допомога виплачується по 3-4-6 разів, але це залежить від рішення працівника в імміграційному центрі).
Новини Польща