RU
UA
Статті

Яких працівників не вистачає в Євросоюзі?

Головна / Новини / Яких працівників не вистачає в Євросоюзі?

Європейські країни вже кілька років поспіль зазнають дефіциту робочої сили.
Одними з найбільш затребуваних є працівники у сфері програмного забезпечення, охорони здоров’я, будівництва та машинобудування.

▪️ На першому місці за дефіцитом кадрів знаходиться професія муляра — про нестачу людей повідомили у 19 досліджуваних країнах.
▪️ Бракує в Євросоюзі також інших спеціалістів зі сфери будівництва: теслярів, столярів, зварювальників, бетонярів, укладальників, працівників на будівництві, інженерів-будівельників, штукатурів, малярів, монтажників, операторів землерийних машин, покрівельників.
▪️ У секторі охорони здоров’я не вистачає доглядальників, медпрацівників, лікарів-терапевтів, асистентів лікарів, психологів та фізіотерапевтів.
▪️ У сфері гостинності та обслуговування в ЄС найчастіше повідомляли про брак кухарів, офіціантів, пекарів, м’ясників, прибиральників в офісах та готелях.
▪️ Затребуваними були професії галузі програмного забезпечення — розробники, прикладні програмісти, аналітики ПЗ, системні аналітики.
▪️ Крім того, у Європі гострий дефіцит водіїв вантажівок та автобусів, сантехніків, електриків, автомеханіків та електромеханіків, механіків сільськогосподарської техніки, вихователів дошкільнят.

У дослідженні йдеться, що дефіцит цих працівників найбільше відчувають у Північній та Західній Європі.
Найбільша кількість нестачі певних професій зафіксована у Швейцарії, Італії та Нідерландах, найменша — у Чехії, Мальті та Греції.
Новини Польща