RU
UA
Статті

Міжнародна організація МОМ призначить фінансову допомогу українським біженцям в Литві для оплати оренди житла

Головна / Новини / Міжнародна організація МОМ призначить фінансову допомогу українським біженцям в Литві для оплати оренди житла

Ця матеріальна підтримка покриє витрати на оренду житла протягом двох місяців.
Дослідження, проведене МОМ, показало, що 73% українців в Литві мають складнощі у пошуку житла через високу вартість довгострокової оренди.

Сума допомоги становитиме не більше 504 євро на місяць, що в сумі складе до 1008 євро. Литовське представництво МОМ планує виплачувати ці кошти одноразово, щоб українці могли внести оплату за перший і останній місяць оренди житла. Крім того, українці отримають фінансову допомогу для придбання предметів домашнього вжитку для орендованого житла.

Ця допомога надаватиметься сім'ям з дітьми, вагітним жінкам, літнім громадянам (віком понад 60 років) та родинам, у яких є особа з інвалідністю. Для отримання цієї допомоги необхідно мати дозвіл на проживання чи карту від міграційної служби, а також укласти договір оренди житла на мінімальний строк у пів року, який був підписаний не менше як за 40 днів до подачі заявки на отримання допомоги.
Новини Польща