RU
UA
Статті

Можливість обміняти гривні у Польщі за вигідним курсом доступна до 10 вересня

Головна / Новини / Можливість обміняти гривні у Польщі за вигідним курсом доступна до 10 вересня

Нацбанк Польщі оголосив, що з 10 вересня він закриває програму, розроблену у співпраці з НБУ, за якою українські біженці мали змогу обміняти гривні на злоті за його курсом. Як пояснили представники НБП, причина припинення договору з НБУ полягає у значному скороченні попиту.
Але, оскільки курс гривні в польських обмінниках обвалився, для тих, хто ще не встиг обміняти гривні на злоті, це означає, після цієї дати українці навряд чи зможуть знайти для себе справді вигідну пропозицію для обміну заощаджень на польську валюту. Хоча, звісно, можливість обміну залишиться, зробити це в обміннику можна буде лише за курсом, встановленим самим обмінником. Водночас варто зазначити, що поки обмін має стабільно високий попит і наразі доступний у сотні відділень Національного банку Польщі по всій країні. Станом на зараз від 25 березня українці обміняли загалом близько 681 мільйону гривень, що дорівнює 93 мільйонам злотих.
Нагадаємо, що з моменту повномасштабного вторгнення до Польщі переїхало близько півтора мільйона українців. Хоча такий наплив і став доволі серйозним навантаженням на соціальну систему Польщі, сусідня країна радо вітає українців, даючи змогу оформити код PESEL, що дає право на соціальний захист, рівний тому, що мають самі поляки, винайняти житло або ж знайти прихисток у місцевих мешканців. А легко і без перешкод знайти гідну роботу в Польщі вам може допомогти наша агенція.

Польща