RU
UA
Статті

В Україні нарешті запускають новий міжнародний поїзд до столиці Польщі

Головна / Новини / В Україні нарешті запускають новий міжнародний поїзд до столиці Польщі

Цей маршрут не працював 18 років. Можна буде доїхати не лише зі Львова, а й з інших міст на заході країни.

15 жовтня запланований перший рейс нового потяга до Варшави. Також в цей день розпочне роботу залізничний пункт пропуску в Раві-Руській, який закрили майже два десятиліття тому. Це відкриває нові можливості для розвитку міжнародного сполучення України.

Розклад руху розробили таким чином, щоб без додаткових пересадок охопити залізничним сполученням із Варшавою та Любліном не тільки Львів, а й інші міста на заході України: Івано-Франківськ, Коломию, Стрий, Моршин, Калуш, Жовкву та Брюховичі.

Новий маршрут працюватиме з пересадкою на станції Рава-Руська на Львівщині. Саме тут пасажири змінюватимуть потяг з української широкої колії (1 520 міліметрів) на вузьку європейську (1 435 міліметрів).

Згідно з розкладом на сайті польської залізниці, із Рави-Руської поїзд відправлятиметься об 11:00 і прибуватиме до Варшави о 17:29. Тривалість дороги – 7,5 годин. Поїзд курсуватиме із зупинкою на станції Люблін. Рейси заплановані щоденно. За один раз перевозитимуть до 240 пасажирів.

Також у листопаді планується запуск рейсу Чоп – Прага найбільшого приватного залізничного пасажирського перевізника в Центральній Європі RegioJet (Чехія). Про це повідомив голова правління АТ «Укрзалізниця» (УЗ) Євген Лященко. Це буде перший досвід співпраці УЗ з європейською компанією на пасажирському напрямку.
Новини Польща