RU
UA
Статті

Переваги роботи в Румунії

Головна / Новини / Переваги роботи в Румунії

Переваги роботи в Румунії

Заробітна плата
Багато хто вважає, що в Румунії дуже маленька заробітна плата, тому при підборі вакансій надають перевагу Польщі. Насправді зарплати в Румунії дуже сильно залежать від місця роботи, деякі працівники отримують близько 600-700 євро нетто за роботу 5 днів на тиждень по 8 годин, але є й зарплати набагато вищі, наприклад на нашому підприємстві Aptiv багато працівників отримали по 1300 євро нетто за квітень 2023 року.

Безкоштовне житло
Румунія є однією з небагатьох країн ЄС, яка надає житло для працівників хорошого рівня безкоштовно (для порівняння, в Польщі зараз житло все частіше житло платне (400-500 злотих на місяць).

Знання мови
Румунія це країна, де від працівників не вимагають знання румунської мови (у Польщі це стає дедалі більшою вимогою, а в інших країнах ЄС, таких як Німеччина чи Голландія взагалі дуже важко працевлаштуватися, не значи англійської чи їхньої мови).

Швидкий розвиток країни
Нині ця країна дуже швидко розвивається, оскільки в неї інвестується багато коштів із ЄС. До того ж, багато фірм і підприємств переносять свої виробництва до Румунії через більш сприятливі умови.

Документи та грошова підтримка
Румунія є однією з небагатьох країн, де видають тимчасовий захист навіть якщо ви раніше мали захист в іншій країні ЄС. Наприклад, маючи польську візу, ви не зможете поїхати до Німеччини чи Голландії і отримати там захист. Тимчасовий захист дає можливість перебувати та працювати без додаткових документів.

Окрім цього, з 1 травня 2023 року в Румунії діє нова програма фінансової підтримки. Протягом перших 4-х місяців поспіль виплачується 2000 леїв на місяць на сім'ю для витрат на проживання або 750 леїв на місяць на самотню людину для витрат на проживання та 600 леїв на місяць на особу для витрат на харчування.

Життя в Румунії
За статистичними даними життя в Румунії дешевше за Польщу на 15%.

А ще, в Румунії працюють школи з українськими класами (чого немає в багатьох країнах чи кількість таких шкіл дуже маленька), а освіту діти отримують безкоштовно. Наприклад, в Араді, де є одне з наших підприємств, таких шкіл 4.
Румунія Новини