Параграф 24 у Німеччині для українців: трохи корисної інформації


В останні роки Німеччина стала привабливим місцем для українців, і багато хто з них цікавиться можливістю отримати дозвіл, щоб жити чи довгостроково перебувати у цій країні. Особливо це важливо для біженців, вимушених залишити рідну домівку через російську військову агресію в Україні. Один із шляхів оформлення - параграф 24 у Німеччині для українців.

Основні особливості

Ця частина німецького закону про тимчасове перебування (Aufenthaltsgesetz) регулює питання отримання посвідки на проживання у цій державі. Для українських біженців вона є важливим інструментом, який надає можливість легально перебувати в країні досить тривалий час.
Чимало наших співвітчизників, приїжджаючи за кордон, запитують: “Що дає 24 параграф у Німеччині, скільки чекати на отримання дозволу, які його переваги? Оформлення цього важливого документа може зайняти кілька тижнів, отримавши його біженці з України мають багато соціальних гарантій. В першу чергу це:
  • Право на проживання – Німеччина параграф 24 дозволяє українцям легально жити в країні на довгостроковій основі;
  • Доступ до житла;
  • Медичну допомогу;
  • Опіку над дітьми та підлітками без супроводу;
  • Можливість навчатися та працювати - за цим статусом біженці мають право на роботу та навчання без необхідності отримання додаткових дозволів.

Як оформити?

Перш ніж подати заяву на набуття статусу тимчасового перебування, необхідно підготувати деякі документи:
  • Паспорт;
  • Фотографії та ін.
Заяву слід подавати у місцевому відділенні іноземної поліції (Ausländerbehörde) або у відповідній установі, яка відповідає за питання міграції. Після її подання доведеться чекати на рішення влади. По завершенню розгляду вашої справи буде видано дозвіл на перебування при дотриманні всіх умов.
Якщо ви не знаєте, як оформити параграф 24 у Німеччині, зверніться до кадрового агентства “Europe Service”. Досвідчені фахівці охоче проконсультують з усіх питань міграції до країн ЄС. Вам потрібно лише зв'язатися з ними, залишивши онлайн-заявку безпосередньо на сайті або зателефонувавши за номером контактного телефону. Оформлення посвідки на тимчасове перебування на німецькій території вимагає відповідальних кроків, але це того варто, щоб вберегтися від війни і при цьому мати можливість навчатися чи працювати в одній із найбільш цивілізованих, потужно розвинених в питаннях економіки європейських країн.