RU
UA
Статті

Допомога українським біженцям. Урядом Нідерландів було виділено кошти на підтримку представників творчих професій.

Головна / Новини / Допомога українським біженцям. Урядом Нідерландів було виділено кошти на підтримку представників творчих професій.

Пресслужба уряду Нідерландів повідомляє, що кабінетом міністрів було прийнято й ухвалено рішення про виділення 1 млн євро на підтримку представників творчих професій, які через війну, що розв’язала росія проти України, були змушені покинути власні домівки та переїхати до Нідерландів.
Державний секретар з культури та ЗМІ Міністерства освіти, культури та науки Нідерландів Гюнай Услу вважає, що мистецтво та культура утворюють міст між людьми та між країнами, а у важкі часи особливо важливо зберегти цей міст у цілості, наскільки це можливо, тому вони хочуть використати ці гроші, щоб допомогти вільним, творчим умам, які втекли до Нідерландів у результаті війни між Росією та Україною, продовжити свою важливу роботу.

Кожен творчий проєкт чи вимушений переселенець, який займається творчою діяльністю, матиме можливість отримати фінансову підтримку до 10 тис. євро. 
Було вказано, що дану суму буде виділено з бюджетів Міністерства закордонних справ та Міністерства освіти, культури та науки.

Дана програма підтримки є призначеною для надання тимчасової допомоги вимушеним переселенцям, які є  представниками різноманітних сфер творчої діяльності, а саме:
  •  кіно;
  •  література та виконавське мистецтво;
  • образотворче мистецтво;
  •  творча індустрія.

Як можна розпорядитися наданою субсидією?

Дані фінанси можна витратити:
  •  на оренду студії або житла;
  •  на придбання обладнання та матеріалів, необхідних для можливості надалі працювати та творити.
Нідерланди