RU
UA
Статті

З 1 квітня 2024 року в Німеччині реєстрація автомобілів з українськими номерами стане обов'язковою для всіх

Головна / Новини / З 1 квітня 2024 року в Німеччині реєстрація автомобілів з українськими номерами стане обов'язковою для всіх

Без реєстрації подальше використання автомобіля з 1 квітня 2024 року буде заборонено. Власників автомобілів з українськими номерами просять заздалегідь зареєструвати свій транспортний засіб у місцевому органі реєстрації (Zulassungsstelle).
Перереєстрація може тривати в залежності від автомобіля та інших факторів від 1-2 тижнів до пів року та більше. Особливо перереєстрація автомобіля без стандарту ЄС, наприклад, американський імпорт, вимагає тривалої підготовки та значних фінансових витрат.
Для реєстрації автомобіля можуть знадобитися додаткові документи, такі як Gutachten (звіт спеціаліста) та technische Ausnahmegenehmigung (дозвіл на особливі технічні умови), який отримують для імпортного автомобіля, що не відповідає одній або декільком вимогам (наприклад, нормам викидів) для реєстрації в Німеччині.
Для постановки автомобіля на облік ви повинні бути власником (або користувачем) автомобіля та мати німецьку реєстрацію. Генеральна довіреність не є достатньою. Німецька реєстрація також необхідна для оформлення страхування.
Пасажирів забезпечать сніданком та вечерею.
У дорозі пасажири проведуть близько 13 годин 30 хвилин, зокрема на словацькому кордоні.
Німеччина Новини