RU
UA
Статті

Німеччина почне тестувати 4-денний робочий тиждень

Головна / Новини / Німеччина почне тестувати 4-денний робочий тиждень

Згідно з цим планом, працівники будуть працювати на один день менше в тиждень, але їхні зарплати залишаться на попередньому рівні. Оцінка результатів цього експерименту буде здійснюватися консалтинговою компанією Intraprenör та науковцями з університету Мюнстера. Понад 50 компаній різних галузей приєдналися до цього дослідження, і вони почали подавати заявки на участь починаючи з 1 вересня.

Планується розпочати експеримент з 1 лютого, і всі учасники перейдуть на чотириденний робочий тиждень протягом наступних півроку, зберігаючи при цьому заробітну плату на попередньому рівні. Intraprenör допоможе цим компаніям визначитися зі своїми моделями робочого графіку, індивідуально підлаштовуючи їх до потреб кожної організації та її працівників.

Перші результати цього пілотного проєкту Німеччини будуть відомі в травні, і підсумкова доповідь планується опублікувати у жовтні. Фінансування експерименту здійснюється компаніями самостійно, і розмір внесків залежить від розміру кожної організації; державне фінансування в цей час не передбачено.

Ця дослідницька робота спрямована на вивчення того, чи можуть працівники, які працюють чотири дні на тиждень, відчувати більше задоволення від життя, підвищувати своє здоров'я та рідше звертатися до лікарів, при цьому зберігаючи свою попередню продуктивність.
Німеччина Новини