RU
UA
Статті

Українці в Англії. Вартість проживання.

Головна / Новини / Українці в Англії. Вартість проживання.

Від початку війни до Великої Британії прибуло понад 50 тисяч українських біженців, країна видала понад 100 тисяч віз. Великобританія активно підтримує Україну та українських громадян. Наразі в країні діє програма Homes for Ukraine, вимушеним переселенцям надається житло в англійських сім'ях.

Фінансова допомога

Після приїзду до Великобританії за програмою Homes for Ukraine кожен українець отримує одноразову виплату у розмірі 200 фунтів стерлінгів.
Крім того, доступна допомога на дитину – до 290 фунтів на місяць. Людей з інвалідністю також забезпечують окремими виплатами.

Щодо житла

Якщо ви бажаєте самостійно орендувати житло, то його вартість  у невеликому місті обійдеться приблизно у 600-800 фунтів.У великих містах квартира-студія коштуватиме від 1100 фунтів на місяць, а будинок від 1300 фунтів. Крім того, вартість комунальних послуг сягатиме приблизно 200 фунтів.

Щодо громадського транспорту

Більшість жителів Англії пересувається власними автомобілями, тому що використанням громадського транспорту є досить не бюджетним. В середньому вартість проїзду в Лондоні складає £1.50, залежно від дня тижня, відстані та часу поїздки. Якщо ви живете у великому місті, то все-таки рекомендовано придбати проїзний на місяць, його вартість у Лондоні складає 250 фунтів.

Вартість продуктів

Харчування в закладах Англії є дорогим. Вартість чашки кави складає приблизно 3 фунти, сніданку для однієї персони 10-12 фунтів, обіду - 20-30 фунтів. Харчування на місяць обходяться приблизно 400 фунтів на двох людей.

Отже, не враховуючи  вартість орендної плати за житло, проживання в Англії для сім'ї з двох осіб із середнім рівнем потреб обійдеться  орієнтовно у  2000 фунтів на місяць.


Англія