RU
UA
Статті

Яких фахівців зараз не вистачає в Чехії

Головна / Новини / Яких фахівців зараз не вистачає в Чехії

За даними кадрових агентств, на чеському ринку праці спостерігається нестача від 250 000 до 280 000 осіб. Найбільшою мірою це стосується будівельників, операторів виробництва, ІТ-фахівців, водіїв автобусів і вантажівок.

До числа дефіцитних позицій входять переважно будівельні робітники, оператори виробництва, водії автобусів і вантажівок. Також відчувається нестача людей на технічних посадах і у сфері інформаційних технологій, де, наприклад, часто шукають розробників.
Для водіїв і технічних спеціалістів типова нестача кваліфікованих кандидатів, яку деякі компанії намагаються вирішити за допомогою навчання та перепідготовки. Труднощі із заповненням вакансій будівельників та операторів виробництва пов'язані насамперед із характером роботи, яка є важкою та високооплачуваною.
Наразі налічується до 280 000 незаповнених вакансій. "Дефіцит працівників потрібного профілю зростає вже давно. За даними дослідження ManpowerGroup Talent Shortage Survey, 66% роботодавців у Чехії відчувають труднощі із заповненням вакансій.
Найгостріше зараз відчувається нестача ІТ-фахівців, а потім ідуть виробничі та будівельні робітники, складські працівники, ремісники, водії вантажівок і громадського транспорту, техніки, механіки, лікарі та медичний персонал, вчителі та кухарі.
Чехія Новини