RU
UA
Статті

Чи можна офіційно працевлаштуватися у Польщі з безвізу?

Більшість людей упевнені, що ні. Стосовно країн Євросоюзу їхня думка є правильною, але щодо Польщі – ні. З нелегальним варіантом усе зрозуміло – попрацював, отримав плату за виконану діяльність. В цьому випадку відсутні будь-які формальності чи податки, тому ризик відмови у виплаті дуже великий.

Офіційне працевлаштування складніше – перед тим як повідомляти податкову інспекцію про нового працівника, наймач повинен підписати з ним договір, в якому зазначається: сума зарплати, графік виплат, посадові зобов'язання обох сторін та інше. Існує маленький нюанс - оскільки ви є іноземцем, то можете працювати на запрошення або за контрактом. Розглянемо обидва варіанти:

  • Укладання договору. Роботодавець оформлює угоду в Інспекції праці, на підставі якої підписується трудовий контракт. Ви можете відкрити візу на пів року. Якщо ж ви приїхали до країни безвізом, то можете перебувати в ній не більше трьох місяців. На 91-й день виконання обов'язків стане нелегальним.
  • Запрошення. Менше ніж 10% працює на одному місці пів року, не їдучи додому. Немає сенсу купувати запрошення для відкриття візи, якщо по приїзду наймач випише безплатне легальне запрошення. Якщо ви пропрацювали три місяці та хочете продовжувати співпрацю, можна попросити у польського роботодавця ще одне запрошення на решту 90 днів. Поки що воно оформлятиметься з'їздити відвідати рідних та повернутися на роботу.

До переваг офіційної роботи у Польщі належать: широкий асортимент різних вакансій; комфортні умови праці; соціальний захист; безплатне медичне обслуговування; страхування. Нелегальне працевлаштування тягне за собою штрафи, зупинення підприємницької діяльності та навіть депортацію мінімум на рік.

Людина повинна сама ухвалити рішення, як їй краще працювати. Рекомендуємо берегти особисті заощадження та звертатися за допомогою до перевірених кадрових агенцій, таких як ми. Співробітники докладно розповідають про різні нюанси, відповідають на уточнювачі запитання, до кожного клієнта знаходять персональний підхід, гарантують інформаційну та юридичну допомогу, озвучують демократичні ціни. Ми співпрацюємо з перевіреними та надійними роботодавцями, які воліють підписувати офіційний трудовий контракт зі своїми працівниками. Ви точно залишитеся задоволені зверненням до нашої компанії та професійним обслуговуванням.