RU
UA
Статті

Які зміни чекають на українських біженців у Німеччині

Головна / Новини / Які зміни чекають на українських біженців у Німеччині

У Німеччині точаться дискусії щодо скорочення пільг для шукачів притулку з України. Одним із ключових приводів є велика «діра» у німецькому бюджеті.
▪️ Лідер партії Християнсько-демократичного союзу Тюринґії Маріо Фойгт закликав припинити виплату соціальної допомоги новоприбулим біженцям із України.
▪️ Натомість у Баварії депутати партії ХДС ухвалили резолюцію, де пропонують змінити соціальну допомогу для біженців України. Зокрема, пропонують, щоб вони отримували допомогу як шукачі притулку, а не на рівні з громадянами ФРН.
▪️ Наразі біженці з України отримують соціальну допомогу Bürgergeld. Тобто таку ж, як і соціально вразливі німецькі громадяни – близько 502 євро на місяць.
Зараз депутати пропонують прирівняти українців до шукачів притулку з інших країн, які щомісяця отримують 410 євро.
▪️ Лідер проросійської ультраправої партії AfD Тіно Хрупалла заявив, що рішення давати соціальну допомогу українцям було великою помилкою німецького уряду.
▪️ У німецькому бюджеті нині існує величезна «діра» в 60 мільярдів євро через рішення федерального Конституційного суду, вказують експерти. Адже суд не дозволив уряду використати кредити, взяті на подолання пандемії COVID-19 в інших цілях – для боротьби зі зміною клімату. І уряд вирішив закрити її за рахунок зменшення витрат на соціальні потреби.
▪️ Наразі згідно з розрахунками Bürgergeld, для однієї дорослої людини стандартна потреба на харчування, одяг та особисті витрати складає 502 євро на місяць.
Батьки-одинаки з дитиною віком від шести до 13 років отримують 502 євро на себе і 348 євро на місяць на дитину, тобто загалом 850 євро на покриття витрат на проживання для обох членів сім'ї.
Батьки-одинаки з дитиною віком від 14 до 17 років отримують 502 євро на місяць на себе і 420 євро на дитину. Загалом вони можуть отримати 922 євро.
Подружжя без дітей отримує по 451 євро на місяць, тобто 902 євро на сім’ю загалом.
Німеччина Новини