RU
UA
Статті

Уряд Німеччини стимулює українців йти працювати

Головна / Новини / Уряд Німеччини стимулює українців йти працювати

Уряд Німеччини пропонує кроки для прискореної інтеграції українських біженців. Для цього вони мають працевлаштуватися. Тому влада закликає компанії послабити жорсткі вимоги щодо володіння німецькою мовою і запропонувати додаткове навчання.

Уряд дуже сподівається, що великі корпорації і бізнес підуть назустріч і позитивно сприймуть ці пропозиції. Для цього навіть призначили спеціального представника Федерального агентства з працевлаштування, який буде підтримувати зв'язок з роботодавцями.

На ринку праці Європейського Союзу гостро відчутна потреба у кваліфікованих співробітниках, чого не вистачає у багатьох країнах. Особливо гостро цю проблему відчуває Німеччина. Багато країн ЄС ще не використали повністю можливості, які надали масовий прихід українських фахівців. Тому ФРН намічає плани з цього питання.

За даними Федерального агентства зайнятості, тільки 19% українців, які приїхали до Німеччини, знайшли роботу. Міністр праці Німеччини Губертус Гайль вважає, що це надто мало.

Тисячам українців, які закінчили або готуються пройти інтеграційні курси, обіцяють допомогу у пошуку роботи. Цю роботу будуть виконувати Центри зайнятості.
Німеччина Новини