RU
UA
Статті
Карантин, обсервація в Польщі

Обсервація для людей, які їдуть в Польщу на роботу

У зв’язку зі всесвітньою пандемією коронавірусу Covid-19 Польща запровадила обов’язкову двотижневу обсервацію для тих, хто перетинає її кордон. Правило стосується зокрема і тих, хто приїжджає до Польщі на роботу за контрактом. Це означає, що всі (у тому числі – українці, адже наша країна поки що входить у список так званої «Червоної зони», тобто країн із швидким поширенням захворюваності) які перетинають кордон з Польщею, мають не тільки підтвердити мету свого візиту за допомогою документів, але й дотримуватися двотижневого карантину.

Компанія Europe Service завжди дотримується встановлених міжнародних правил. Тому ми раді повідомити нашим клієнтам, що всі, хто зараз влаштовується на роботу в Польщу за допомогою нашого сервісу, будуть проходити обсервацію в комфортних умовах. Ми вже уклали угоди, згідно з якими заробітчани від компанії Europe Service проживатимуть у затишних номерах, де створені всі необхідні умови для двотижневої самоїзоляції.

Хочемо також попередити, що деякі компанії, які допомагають працевлаштовуватися українцям в Польщі, приховують факт необхідності обсервації щоби не надавати допомогу зі свого боку, не створювати належні умови для своїх клієнтів. В результаті люди два тижні перебувають буквально в польових умовах на КПП або ж відправляються на примусову обсервацію, влаштовану силами прикордонних служб. Будьте уважними та пам’ятайте, що закон однаковий для всіх і обсервація на два тижні поки що дійсно обов’язкова. В яких умовах ви будете її проходити, залежить тільки від того, наскільки добросовісній компанії ви довіритеся.