RU
UA
Статті

Польща сплачуватиме тестування на коронавірус для українських заробітчан

Польща сплачуватиме тестування на коронавірус для українських заробітчан

Незважаючи на пандемію Covid-19, кількість вакансій в Польщі для українських працівників не зменшилася. Робота в Польщі для самих заробітчан продовжує бути актуальною та користуватися стабільним попитом. У зв'язку із затребуваністю української праці для польських роботодавців, ця країна всіляко йде на поступки і послаблення для наших співгромадян. Так нещодавно було прийнято рішення, що українці зможуть відразу після приїзду почати працювати, але тільки в межах того кола осіб, разом з якими вони прибули на територію Польщі.

Також днями посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький заявив, що тестування на коронавірус для українських робітників буде оплачуватися за рахунок коштів з державного бюджету Польщі. Крім того, він зазначив, що кожен, хто перетинає кордон, повинен буде на прикордонному контролі не тільки надати візу і виклик від польського роботодавця, а й заповнити анкету із зазначенням місця проживання на території Польщі. Це необхідно для здійснення контролю за дотриманням умов карантину. На кордоні також здійснюються базові перевірки на можливу наявність вірусного захворювання, вимірюється температура.

За словами посла, карантин - це не обов'язково самоізоляція. Тому українці, які приїжджають до Польщі на роботу, будуть проходити його безпосередньо на робочому місці. Єдине обмеження стосуватиметься неможливості протягом 8 днів подорожувати по країні.